Klient - łączenie klientów

Instrukcja łączenia klientów

Aby skorzystać z funkcji Łączenie klientów, użytkownik musi posiadać odpowiednie uprawnienie.

Łączenie klientów - uprawnienie.png

Żeby połączyć klientów w widoku Klienci:

Łączenie klientów.png

Po kliknięciu przycisku Zapisz wszystkie dane klienta znajdującego się na górze zostaną przeniesione do klienta znajdującego się na dole (umówy, faktury, oferty, kontakty, pozostałe powiązane dane).

Po zakończeniu operacji klient docelowy (ten znajdujący się na dole) będzie zawierał dane obu rekordów.

Uwaga: Funkcja jest dostępna wyłącznie po zaznaczeniu dwóch klientów. Operacja scalenia spowoduje połączenie danych zgodnie z wybranym kierunkiem łączenia według reguły: uzupełniamy, nie nadpisujemy.


Wersja #2
Utworzono 2026-09-14 10:47:22 CEST przez Ievgeniia
Zaktualizowano 2026-09-14 11:18:01 CEST przez Ievgeniia